Учешће на VI стручном скупу „Безбедност саобраћаја и транспорта у Министарству одбране и Војсци Србије“

Топчидер

У Дому Гарде на Топчидеру одржан је VI стручни скуп „БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И ТРАНСПОРТА У МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ И ВОЈСЦИ СРБИЈЕ“. Током семинара било је речи о постојећем систему безбедности војних учесника у саобраћају, разлозима саобраћајних незгода, законској регулативи, транспорту терета у Министарству одбране и Војски Србије, обуци и усавршавању војних возача, организацији и раду саобраћајне војне полиције и превентивним кампањама у циљу повећања безбедности војних учесника у саобраћају.

Скуп је одржан под покровитељством Управе за логистику Генералштаба Војске Србије. У раду скупа учествовали су водећи стручњаци из области саобраћаја и транспорта у Министарству одбране и Војски Србије, представници Министарства за саобраћај и инфраструктуру, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбедност саобраћаја, Саобраћајног факултета у Београду, Техничког факултета у Новом Саду, Привредне коморе и других образовних и струковних институција Београда и Републике Србије, одговорних за унапређење безбедности саобраћаја у Републици Србији.

На скупу је саопштено укупно 49 радова еминентних стручњака из области саобраћаја и транспорта, а рад чланова Центра за безбедност саобраћаја био је изузетно запажен. Радове су излагали: Ведран Вукшић, Сретен Симовић и Тијана Иванишевић (“Улога, значај и начин коришћења тренажера за сигурносни појас“).